Marinirani pileći ražnjići sa povrćem, pečeni na roštilju
Sezona roštiljanja je u toku, a piletina super ide i uz tamno pivo!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g pilećih fileta
- 200 g sveže crvene paprike
- 100 g tikvica
- 100 g mladog luka
- 200 g šampinjona
- 200 ml tamnog piva
- 4 - 5 kašika ulja
- 1 kašika začina za piletinu
Priprema:
Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju posudu i pospite začinom za piletinu. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako narežite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte. Meso s povrćem pokrijte i ostavite na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjice.
Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjice pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti. Uz tople ražnjice poslužite zelenu salatu.
(Telegraf.rs)