Ražnjići od junećeg mlevenog mesa

Originalan i potpuno orijentalni ukus!

Sastojci za 6 osoba:

- 800 g mlevenog mesa junetine

- 4 čena belog luka

- 1 kašičica soli

- 1 po kašičicu bibera i aleve paprike

- po kašičicu mlevenog korijandera, kumina, kurkume

- po 1/2 kašičice muskatnog oraščića, mlevenog đumbira, kardamoma i cimeta

- 1 kašičica svežeg origana

- 3 kašike grubo mlevenih pistaća

Priprema:

U posudu stavimo meso i dodamo mešavinu začina, sa solju pasiran beli luk, so, biber i grubo mlevene pistaće. Dodamo malo vode i rukama obradimo smesu dok se sastojci ne povežu. Ostavimo da odleži oko pola sata, potom probamo smesu i po želji dodamo još koji od začina. Papriku i mladi luk narežemo na komade. Mokrim rukama oblikujemo kuglice, potom jih malo stisnemo da dobiju oblik malo većeg i debljeg ćevapa. Na štapić stavljamo po jedan ražnjic (ili ćevap, kako to već nazovemo) i potom povrće, pa opet ćevap i povrće i tako dok ne potrošimo sve sastojke.

Ispečemo na roštilju i odmah poslužimo. Ako želite, možete peći i samo jedan ćevap na štapiću.

(Telegraf.rs)