Jednostavni tuna-odrezak s ruzmarinom

Idealan obrok za one na dijeti, ali i sve gurmane!

Sastojci:

- 250 g tunjevine (šnicla)

- 0.5 dl belog vinskog sirćeta

- 0.5 dl maslinovog ulja

- par kapi soka od limuna

- malo seckanog svežeg ruzmarina

- pola kašičice fino seckanog svežeg peršuna

- malo sušenog origana

- po želji soli

- po želji bielog bibera

Priprema:

Napraviti marinadu, tako što treba prvo izmešati ulje, belo vinsko sirće i sok od limuna, pa kada ste smesu lepo izmešali i kada se ona povezala u nju dodati postepeno ostale sastojke. Filet tune naravno svež, stavimo da se marinira oko sat do sat i po, da riba poprimi sve sastojke, te je ispečemo na dobro ugrejanom rostilju po minut sa svake strane . Prelijemo sa par kapi maslinovog ulja i poslužimo uz prilog po želji.

(Telegraf.rs)