Ukusna bela pica sa tri vrste sira
Nije pizza samo kečap, šunka i kačkavalj!
Sastojci:
Testo za 1 picu prečnika 26 cm:
- 160 g brašna (običnog ili pola običnog, pola integralnog)
- 8 g svežeg kvasca
- malo šećera
- malo soli
- 90 ml mlake vode
- 1-2 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 120 g rikote (ili krem sira)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- po ukusu so i biber
- 125 g rendane mocarele
- 20 g rendanog parmezana
- nekoliko cvetova tikvica
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, vode, ulja, soli i nadošlog kvasca. Ostaviti da naraste i duplira volumen. Testo oklagijom rastanjiti i prebaciti u podmazan pleh prečnika 26 cm i podići malo rubove. Rikotu (ili krem sir) pomešati sa kašikom ulja, seckanim belim lukom, posoliti i pobiberiti. Rasporediti preko testa, a rubove premazati uljem. Posuti rendanom mocarelom i parmezanom.
Odozgo složiti oprane i osušene cvetove tikvica. Umesto njih možete poređati tanko sečene koturove tikvica. Peći 10-15 minuta da testo dobije zlatnu boju, a sir porumeni. Poslužiti uz čašu belog vina.
(Telegraf.rs)