Ljuti pečeni kukuruz na meksički način

Letnje zadovoljstvo s roštilja...

Sastojci:

Marinada:

- 4 kašičice ulja

- 1/2 kašičice mlevene čili paprike

- 1/2 kašičice soli

- 4 kukuruza

Premaz:

- 40 g majoneza

- 2 kašike kisele pavlake

- 2 kašike naseckanog korijandera

- 1 čen belog luka

- 1/4 kašičice mlevene čili paprike

- 1/4 kašičice bibera

- 1 limeta ( sok )

- 30 g rendanog parmezana

Priprema:

Najpre napravi marinadu tako što ćeš pomešati zajedno u jednoličnu masu ulje, čili i so . Ovom smesom premaži očišćeni  kukuruz i ostavi sa strane do upotrebe, pa ugrej roštilj. U posudu za mešanje stavi majonez, pavlaku, korijander, beli luk, čili, biber, sok limete i parmezan. Sve dobro izmešaj, pokri i ostavi sa strane.

Na ugrejani roštilj stavi marinirani  kukuruz ipeci ga sa svih strana dok ne dobije lepu boju i dok se ne ispeče. Pečeni kukuruz premaži pripremljenim premazom i serviraj odmah.

(Telegraf.rs)