Ljuti pečeni kukuruz na meksički način
Letnje zadovoljstvo s roštilja...
Sastojci:
Marinada:
- 4 kašičice ulja
- 1/2 kašičice mlevene čili paprike
- 1/2 kašičice soli
- 4 kukuruza
Premaz:
- 40 g majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike naseckanog korijandera
- 1 čen belog luka
- 1/4 kašičice mlevene čili paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1 limeta ( sok )
- 30 g rendanog parmezana
Priprema:
Najpre napravi marinadu tako što ćeš pomešati zajedno u jednoličnu masu ulje, čili i so . Ovom smesom premaži očišćeni kukuruz i ostavi sa strane do upotrebe, pa ugrej roštilj. U posudu za mešanje stavi majonez, pavlaku, korijander, beli luk, čili, biber, sok limete i parmezan. Sve dobro izmešaj, pokri i ostavi sa strane.
Na ugrejani roštilj stavi marinirani kukuruz ipeci ga sa svih strana dok ne dobije lepu boju i dok se ne ispeče. Pečeni kukuruz premaži pripremljenim premazom i serviraj odmah.
(Telegraf.rs)