Integralni krekeri sa lanom i makom

Veganski kekeri koje uvek možete da imate u torbi...

Sastojci za 4 osobe:

- 120 g belog pšeničnog brašna

- 40 g integralnog pšeničnog brašna

- 40 g integralnog raženog brašna

- 20 g semenki lana

- 150 ml vode

- 1 kašičica maka u zrnu

- 1 kašičica soli

- 5 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Skuvajte semenke lana u 150 ml vode, na laganoj vatri, pa ostavite da se ohlade. Stavite sve tri vrste brašna, so, mak i maslinovo ulje u posudu multipraktika. Dodajte semenke lana i izmiksajte da dobijete ujednačenu smesu. Možete testo razviti odmah, ali će biti bolje ako, ga ostavite 15-20 minuta da odmori.

Razvijte testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini. Što tanje razvijete testo, to će krekeri biti hrskaviji i prhkiji posle. Izrežite pravougaonike 5x8 cm i premestite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Izbodite malo viljuškom i pecite 10 - 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, pa čim se malo prohlade možete ih poslužiti.

(Telegraf.rs)