Letnja kisela salata od domaćeg povrća

Salata iz teglice može da se jede tokom cele godine, jer osvežava i ne goji!

Sastojci:

- po želji kupus

- po želji kornišoni

- po želji zeleni paradajz

- po želji sveža paprika

- po želji šargarepa

- po želji karfiol

- 150 so

- 1 srednja šolja esencija

- 250-300 g šećer

- 1 kesica salicila

- 1 kesica vinobrana

Priprema:

Ovo je kolicina "začina" potrebna za 10 kg očišćenog povrća (bez otpadaka). Kombinaciju povrća možete praviti sami, po ukusu. Svo povrće oprati i ostaviti da se iscedi od vode. Kupus seći kao za salatu, papriku (očišćenu od semenki), oljuštenu šargarepu, kornišone i zeleni paradajz na kolutiće, karfiol kidati na manje parčiće.

Sve blago promešajte da vidite da li vam odgovara odnos povrća. Dodati so, sećer, salicil, vinobran i esenciju i sve izmešati. Tako izmešano ostaviti da prenoći da bi se sleglo da vam ne bi ostale poluprazne tegle. Sutradan salatu spakovati u tegle, preko nje staviti plastične mrežice za tegle i doliti sok koji je otpustila salata. Ovo je bio samo predlog vrsta i količine povrća, a vi po ukusu i mogućnostima možete dodati ili oduzeti nesto.

(Telegraf.rs)