Sočna marinirana piletina na roštilju

Krompirići i pilence s roštilja - kompletan obrok spremljen u bašti!

Sastojci za 5 osoba:

- 700 g piletine

- 1 marinada s pivom

- 1 kg krompira

- kašika začina po izboru

Priprema:

Isecite piletinu na komade, stavite u posudu i prelijte marinadom, pa ostavite pola sata da odstoji. Za vreme tih pola sata pripremite roštilj.

Odaberite krompire srednje veličine, tanje i glatke kože, a mogu to biti i mladi krompiri. Dobro ih operite, oljuštite i skinite eventualne izdanke. Osušite krompire kuhinjskim papirom, prerežite na pola i složite na drugu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odrezani deo krompira neka bude s gornje strane. Posipajte ih s malo začina i malo posolite.

Nakon što ste sve pripremili, uključujući i roštilj, promešajte malo piletinu, pa je stavite na roštilj zajedno s krompirom. Pecite dok piletina ne bude hrskava, a krompir ne omekša.

(Telegraf.rs)