Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje

Kremasta uvertira u porodični ručak...

Sastojci:

- 600 g paškanata

- 2 glavice luka

- 2 čena belog luka

- 1 kocka za supu

- 1 l vode

- 2 kašičice kurkume

- 1 kašičica mlevenog crnog bibera

- 1/2-1 kašicice kajenskog bibera

- 100 ml pavlake za kuvanje

- 1/2 jabuke

- so

Priprema:

Paškanat očistite nožem za ljuštenje povrća. Isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani luk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade paškanata, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 40 minuta ili dok komadi paškanata ne budu mekani. Smesu prebacite u blender i izblendirajte sve u kašu.

Vratite u lonac u kojem se kuvalo i vratite na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku, promešajte, pa na kraju dodajte i rendanu jabuku. Promešajte i ostavite na vrućoj ringli još koji minut. Po potrebi posolite. Količinu kajenskog bibera odredite po tome koliko volite da vam čorba bude ljuta.

(Telegraf.rs)