Zdrava krem supa od paškanata i pavlake za kuvanje
Kremasta uvertira u porodični ručak...
Sastojci:
- 600 g paškanata
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- 1 l vode
- 2 kašičice kurkume
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera
- 1/2-1 kašicice kajenskog bibera
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 jabuke
- so
Priprema:
Paškanat očistite nožem za ljuštenje povrća. Isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani luk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade paškanata, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 40 minuta ili dok komadi paškanata ne budu mekani. Smesu prebacite u blender i izblendirajte sve u kašu.
Vratite u lonac u kojem se kuvalo i vratite na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku, promešajte, pa na kraju dodajte i rendanu jabuku. Promešajte i ostavite na vrućoj ringli još koji minut. Po potrebi posolite. Količinu kajenskog bibera odredite po tome koliko volite da vam čorba bude ljuta.
(Telegraf.rs)