Burger od pilećih fileta sa alevom paprikom
Nekada će vam baš prijati drugačiji ukus burgera!
Sastojci za 4 osobe:
Burger:
- 1 krastavac sa korom
- 400 g pilećih fileta
- 1 kašika senfa
- 1 kašika majoneza
- 2 mlada luka
- origano po ukusu
- aleve paprike malo pikantnije i po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g grčkog jogurta
- malo listova salate po uzboru
- kašičica soli
- malo bibera
Kajzerice:
- 4 kajzerice domaćeg ili kupovnog porekla
Priprema:
Krastavac dobro operite i prepolovite, te mu izvadite semenke. Isecite ga na kockice, posolite i ostavite da se malo ocedi. U kuhinjskoj mašini iseckajte piletinu da je kao pire. Piletinu izmešajte sa senfom, majonezom, solju, biberom, origanom i dobro promešajte. Isecite 1 mladi luk na kružiće i dodajte piletini. Sa vlažnim rukama formirajte 4 burgera i maslinovim uljem tanko premažite odozgo i odozdo burgere.
Na srednjoj vatri u zagrejanom gril tiganju pržite burgere tako da prvu stranu pečete 4-5 minuta, a zatim okrenete na drugu stranu. Kockice krastavca ( polovinu ) iscedite i malo osušite kuhinjskim papirom. Umešajte ih sa jogurtom, mladim lukom i malo origana. Začinite po ukusu sa solju i biberom. Kajzerice isecite na pola. Namažite prvo smesom jogurta, dodajte po izboru listove salate, stavite burger, opet dodajte jogurt smesu i preostale kockice krastavca, pa zatvorite kajzericom i poslužite.
(Telegraf.rs)