Savršeno sočna patka sa đumbirom

Divan specijalitet za važan ručak ili večeru...

Sastojci za 4 osobe:

- 1 patka (do 2 kg)

- 2 kašike začina

- 50 g mladog luka

- 40 g đumbira

- 2 kašike soja sosa

- 100 g pšeničnog glatkog brašna

- 400 ml ulja za pečenje

Priprema:

Patku iznutra i spolja natrljajte začinom. Mladi luk narežite na veće komade i dodajte mu rendani đumbir. Ovom mešavinom napunite utrobu patke, pokrijte je aluminijskom folijom i ostavite da odstoji na hladnom mestu oko 4 sata. Nakon toga patku kuvajte na pari oko 2 sata, a zatim ohladite.

Premažite soja sosom, pospite brašnom i dobro utrljajte. Na zagrejanom ulju u voku pecite patku, okrećući je dok ne postane hrskava i zlatnosmeđe boje. Meso narežite i poslužite s kineskim slatko-kiselim umakom od šljiva, a kao prilog dodajte baren krompir.

(Telegraf.rs)

Teme