Junetina na roštilju sa senfom i belim lukom

Raspalite roštilj i ohladite pivo!

Sastojci:

- 2 komada juneće rozbratne

- 1 kašika začina

- 1/2 kašičica bibera

- 2 kašičice senfa

- 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Meso od jedne strane začinite i pobiberite, a sa druge strane premažite senfom u koji ste umešali beli luk i ostavite tako bar 1 sat u frižideru, pa onda izvadite i ostavite da meso dođe na sobnu temperaturu. Roštilj zagrejte na oko 200 stepeni pa stavite junetinu sa začinjene strane prvo i ostavite tako oko 4 minuta ili dok vam se linije lepo obeleže, pa onda okrenite i dopecite još malo oko 3-4 minuta.

Gotovo meso bar malo prekrite folijom da se sokovi opet vrate u meso. Kao prilog možete poslužiti pomfrit.

(Telegraf.rs)

Teme