Bela pileća čorba sa začinom

Lako se priprema i može da bude kompletan obrok...

Sastojci:

- belo pileće meso

- po malo začina, biber, peršun, celer

- povrće za supu: crveni luk, šargarepa, krompir

- 1 jaje

- 2 kašike pavlake

Priprema:

Meso skuvati u vodi, pa kad proključa dodati začin, biber, peršun i koren celera. Kad je meso skuvano, ohladiti ga te, sitno naseckati. Staviti sitno seckani crveni luk da se dinsta na malo ulja, doda se seckana šargarepa, dinstati lagano, pa dodati meso i lagano mešati. Kad se meso kratko prodinsta zalije se vodom u kojoj se kuvalo, a koja je predhodno proceđena.

Kad proključa dodati par krompira isečenih na kockice. Čorbu skinuti sa šporeta da odstoji 10-tak minuta pa polako umešati umućeno jaje sa 2 kašike pavlake. Na kraju dodati sitno seckani peršun.

(Telegraf.rs)