Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Neverovatno, ali istinito: mnoge mlade domaćice umaste celu kuhinju kad prže kobasice - a evo kako se to pravilno radi!

Sastojci:

- sveža domaća kobasica

- voda

Priprema:

Sveže kobasice stavite u tiganj sa poklopcem i nalite vodom. Kasnije ih izbodite viljuškom ili nožem, pa  dinstajte u poklopljenom tiganju. Okrenite kasnije, pa viljuškom izbušite i drugu stranu. Kobasice će kasnije pustiti crvene začine-papriku i obojiti vodu, pustiće vlastitu masnoću na kojoj će se ispržiti.

Kada kobasice budu mekane, otklopite da ispari voda i počne da se prži. Kad dobije lepu boju s jedne strane, okrenite je viljuškom i još kratko pržite dok ne porumeni i druga strana.

Na ovaj način, kobasice će biti lepo ispržene, šerpa neće biti zagorela - a pločice isprskane mašću...

Kobasicu isecite na jednake delove, a crvenu mast ocedite u zasebnu posudicu i ohladite je. Koristite kao namaz na hleb ili za zapršku drugih jela - pojačaće ukus. Kobasice možete poslužiti uz pire od krompira ili kisele krastavce.

(Telegraf.rs)

Teme