Neodoljive mesne kuglice u povrću

Prelep spoj mesa i povrća...

Sastojci:

Mesne kuglice:

- 300 g mešanog mlevenog mesa

- 2 kriške hleba

- 2 kašike zobenih pahuljica

- 1 dl mleka

- 1 jaje

- so, biber, crvena paprika

- 3 kašike maslinovog ulja

Za sos sa povrćem:

- 1 glavica luka

- 1 čen belog luka

- 2 kom zelenih paprika

- 3 kom šargarepe

- 1 kriška celera

- 2 kašike pasiranog paradajza

- 2 dl kisele pavlake

- so, biber, crvena paprika

- bosiljak, timijan, nana

Priprema:

Hleb  narezati na sitne kockice, dodati zobene pahuljice i preliti mlekom. Kad omekšaju, dobro zdrobiti viljuškom, pa umešati jaje, začine i meso. Sve dobro sjediniti, najbolje rukom. U tiganju zagrejati ulje. Kašikom uzimati smesu, praviti manje kuglice i pržiti sa svih strana, pa izvaditi kuglice na toplo. U isti tiganj na ulje staviti seckani luk i beli luk, dodati papriku narezanu na trakice, šargarepu narezanu na kriške, celer narezan na manje kockice.

Dodati malo vode da se sve polako dinsta desetak minuta. Zatim dodati začine, pasirani paradajz, čašu vode, dobro promešati i vratiti kuglice u tiganj. Sve skupa treba polako dinstati još desetak minuta. Na kraju dodati kiselu pavlaku, promešati i ostaviti još pet minuta na laganoj vatri.

(Telegraf.rs)