Supa od krompira sa prazilukom

Jednostavno, kremasto i ukusno!

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kašika suncokretovog ulja

- 25 g putera

- 450 g praziluka sitnije isečenog

- 400 g krompira isečenog na kockice

- 1 češanj belog luka

- 2 lovorova lista

- 1 grančica timijana

- 1l kokošije supe napravljene od 2 kockice

- 150 g pavlake

- so i biber

Priprema:

U šerpu stavite ulje i puter i kad se zagreje dodajte praziluk, krompir i beli luk, pa dinstajte 2-3min. Zatim dodajte lovorov list, timijan i kokošiju supu, pa kad provri smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta. Kad je gotovo uzmite trećinu supe i ostavite na stranu, a ostatak supe stavite u blender i ispasirajte, a onda u tu smesu sipajte onu trećinu supe što ste ostavili sa strane, to će supi dati teksturu.

Na kraju umešajte pavlaku, posolite i pobiberite, supu lagano podgrejte, a zatim poslužite uz hrskav hleb.

(Telegraf.rs)