Gumanski hamburger od junetine sa paradajzom

Sve što ostaje jeste da ohladite omiljeno pivo!

Sastojci:

- 1 kg junetine (mlevene)

- so, biber

- 8 listova zelene salate

- 2 paradajza

- 1 glavica luka

- 2 kašike majoneza

- 2 kašike kečapa

- 2 kašike senfa

- 8 peciva za hamburger

Priprema:

Meso posolite i pobiberite, dobro izmešajte i ostavite da odstoji dok pripremate ostalo. Luk narežite na tanke kriške, a paradajz, takođe, na kriške. Salatu možete stavljati u listovima, a možete narezati na rezanca. Pomešajte majonez, kečap i senf  da dobijete sos za hamburgere. Od mesa oblikujte pljeskavice ( 8 komada) i ispecite na teflonskom tiganju, a možete i na roštilju.

Hamburger peciva prerežite na pola, stavite sos na dno, na njega zelenu salatu, pa pečene pljeskavice, krišku paradajza, par kriški luka i poklopite gornjim delom peciva. Možete kao prilog poslužiti pomfrit.

(Telegraf.rs)