Gumanski hamburger od junetine sa paradajzom
Sve što ostaje jeste da ohladite omiljeno pivo!
Sastojci:
- 1 kg junetine (mlevene)
- so, biber
- 8 listova zelene salate
- 2 paradajza
- 1 glavica luka
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike senfa
- 8 peciva za hamburger
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, dobro izmešajte i ostavite da odstoji dok pripremate ostalo. Luk narežite na tanke kriške, a paradajz, takođe, na kriške. Salatu možete stavljati u listovima, a možete narezati na rezanca. Pomešajte majonez, kečap i senf da dobijete sos za hamburgere. Od mesa oblikujte pljeskavice ( 8 komada) i ispecite na teflonskom tiganju, a možete i na roštilju.
Hamburger peciva prerežite na pola, stavite sos na dno, na njega zelenu salatu, pa pečene pljeskavice, krišku paradajza, par kriški luka i poklopite gornjim delom peciva. Možete kao prilog poslužiti pomfrit.
(Telegraf.rs)