Sjajna pica sa šampinjonima i praškom šunkom

Pripremite omiljeni italijanski specijalitet prema novom receptu...

Sastojci:

- 250 g brašna za testeninu

- 1/4 svež kvasac

- 0,5 dl mleka

- so

- šećer

- 2 kafene kašičice maslinovog ulja

- kečap

- paradajz sok

- origano (svež)

- cimet

- beli luk

- šećer

- so

- maslinovo ulje

- 100 g praške šunke

- 100 g svežih šampinjona

- 100 g gaude ili edemara

- 3-4 kom zelenih maslina

Priprema:

U mlakom mleku sa malo šećera rastvorimo kvasac. Kada kvasac nadođe pomešamo ga sa brašnom, solju, uljem, pa mesimo ručno i dodajemo vodu po potrebi, dok testo ne bude dovoljno meko da se sa njim radi. Nauljimo ruke i testo stavimo u okrugli kalup za torte i razvučemo da ivice budu deblje.

Kečap:

Prokuvati paradajz sok, dodati sve sastojke po ukusu i ostaviti da se kuva par minuta da ispari voda i da se zgusne. Testo premažemo kečapom, poređamo šunku, masline tanko sečene, pečurke tanko sečene, posolimo i prelijemo sa još malo kečapa i stavimo da se peče u predhodno zagrejanu rernu dok ne dobije lepu boju.

Pre nego dobije savršeno pečenu boju posuti picu sa sirom i vratiti u rernu na minut-dva.

NAPOMENA: Pica se peče na 500 stepeni, ali pošto kućne rerne to ne mogu, pecite na maksimumu koji može vaša rerna.

(Telegraf.rs)