Dinstana junetina sa povrćem i začinom
0
Predlog za današnji ručak...
Sastojci:
- 1 crni luk
- 500 g junetine
- 400-500 g šargarepe
- so, biber, lovorov list i majčina dušica
- voda, malo ulja...
Priprema:
Luk iseckajte, pržite ga na malo ulja i posolite u toku prženja, zatim kad ste luk propržili dodajte isečeno meso na kocke i nastavite prženje par minuta, zatim nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu na srednju, ubacite lovorov list, poklopite i dinstajte meso uz dolivanje vode, ako je potrebno, i povremeno promešajte. Kada meso omekša dodajte šargarepu i dinstajte još pola sata.
U međuvremenu, ako je potrebno posolite po ukusu, dodajte majčinu dušicu, a biber tek pri kraju kuvanja, pa poslužite uz zelenu salatu.
(Telegraf.rs)