Hleb sa semenkama iz kućne mini-pekare

Sjajan recept za sve one koji imaju aparat zapečenje hleba kod kuće!

Sastojci (čaša je 2 dl):

- 1,5 čaša vode

- 2,5 kašike mleka u prahu

- 2,5 kašike šećera

- 2,5 kašike ulja

- 2,5 kašičice soli

- 3 čaše belog brašna

- 1 čaša integralnog brašna

- 1,5 kašičica suvog kvasca

- po želji: laneno seme, susam, bosiljak, majoran, luk u prahu…

Priprema:

U posudu od mini pekare sipati sve sastojke po navedenom redosledu, uključiti na duži program, dok se ne ispeče. Pažljivo izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi, pa poslužite.

Svakako, možete isti recept probati i u rerni, uz upotrebu kalupa za pečenje hleba, uz napomenu da je testo je potrebno jednom premesiti kad naraste.

(Telegraf.rs)