Prolećna paradajz čorba sa junećim mesom
Zdravlje i osveženje u istom tanjiru...
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog junećeg mesa
- 1/2 kg paradajza
- 1 dl suncokretovog ulja
- 2 manje glavice crvenog luka
- malo svežeg lista peršuna
- malo soli
- malo bibera
- 2 šoljice testenine za supe
- 1 kašika začina
- 1/2 litra paradajz sosa
- 1,5 litara vode
Priprema:
U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.
Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa vatre dodati list peršuna i kašiku kajmaka po želji.
(Telegraf.rs)