Gibanica sa feta sirom, mladim lukom i susamom
Doručak za šampione!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tankih kora za pitu
- 4 veze iseckanog mladog luka
- 5 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 150 g feta sira
- morska so
- maslinovo ulje
- sveže mleveni crni biber
- semenke susama
- semenke lana
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati mladi luk, blago posoljen. Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i pobiberiti, preliti preko omekšalog mladog luka i napraviti prilično rovitu kajganu. Dve kore poprskati mešavinom ulja i mineralne vode u kojoj je razmućeno malo praška za pecivo, a treću filovati kajganom i usitnjenim feta sirom.
Uviti u rolnu, ređati na pleh pokriven papirom za pečenje, premazati svaku rolnu mešavinom koja je ostala od prskanja kora i kašikom pavlake, posuti semenkama, po želji, i peći na 180°C oko 30 minuta, da gibanica lepo porumeni. Poslužiti uz salatu od paradajza ili napitak po želji.
(Telegraf.rs)