Gibanica sa feta sirom, mladim lukom i susamom

Doručak za šampione!

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g tankih kora za pitu

- 4 veze iseckanog mladog luka

- 5 jaja

- 1 kašika kisele pavlake

- 150 g feta sira

- morska so

- maslinovo ulje

- sveže mleveni crni biber

- semenke susama

- semenke lana

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati mladi luk, blago posoljen. Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i pobiberiti, preliti preko omekšalog mladog luka i napraviti prilično rovitu kajganu. Dve kore poprskati mešavinom ulja i mineralne vode u kojoj je razmućeno malo praška za pecivo, a treću filovati kajganom i usitnjenim feta sirom.

Uviti u rolnu, ređati na pleh pokriven papirom za pečenje, premazati svaku rolnu mešavinom koja je ostala od prskanja kora i kašikom pavlake, posuti semenkama, po želji, i peći na 180°C oko 30 minuta, da gibanica lepo porumeni. Poslužiti uz salatu od paradajza ili napitak po želji.

(Telegraf.rs)