Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine

Ukus se sviđa i onima koji nisu hajduci :)

Sastojci za 10 osoba:

Meso:

- 10 komada svinjskog karea ili vratine

- 2 glavice crvenog luka

- 12 komada slanine

Začini:

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica crvene paprike

- 1 kašičica bibera

Priprema:

Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Slaže se red slanine, kolut luka, komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka. Dobijeni ćevap mora biti stisnut i tako se peći, vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.

Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko sat vremena na 180-200°C. Takođe, preukusan je i na roštilju. Poslužite uz krompir i salatu po želji.

(Telegraf.rs)