Obrok-salata sa šargarepom i jajima
Osveževajući ručak ili večera...
Sastojci za 4 osobe:
- 3 šake rukole
- 1 komad srednjeg krastavca
- 1 veza mladog luka (bez pera)
- 4 komada paradajza
- 4 komada tvrdo kuvanih jaja
- 8 komada zelenih maslina (bez koštica)
- 100 g tvrdog belog sira
- po ukusu sitna morska so
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 komad limuna (sok)
- jedna šargarepa
Priprema:
Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa malo limunovog soka i morskom solju. Staviti krastavac isečen na pola, pa na polu-kolutove, takodje, staviti malo morske soli. Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca. Dodati i paradajz isečen na tanke kriške i šargarepu sečenu na male kockice. Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i kockice sira.
Sve još malo posoliti morskom solju, staviti listove peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem. Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima. Ohladiti salatu i poslužiti.
(Telegraf.rs)