Turske lepinje iz domaće kuhinje
Mirisna peciva poznatih kuhinja...
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3,5 - 4 dl vode
Priprema:
Od svih sastojaka zamesiti testo koje je prilično retko, ali se mora odvajati od posude (ne sme biti lepljivo). Potrebno ga je minimalno 10 minuta mesiti (ručno ili mikserom, nebitno). Ostaviti testo na toplo da nadođe, te ga premesiti nakon sat vremena. To ponavljati jedno 4-5 puta.
Nadošlo testo prebaciti na površinu koja je obilno posuta brašnom i podeliti na 4 jednaka dela. Pošto je testo prilično retko, da bi izbjegli da nam se lepi za ruke, potrebno je i njih non-stop posipati brašnom. Svaki deo malo rastanjiti i slagati u pleh koji je obložen papirom za pecenje i koji smo posuli brašnom. Lepinje ostaviti još 30 minuta da nadođu. Peći 10 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 250°C.
(Telegraf.rs)