Krem supa od bundeve s prepečenim hlebom
0
Bundeva je veoma atraktivan sastojak jela - koji možemo da pronađemo u radnjama tokom cele godine...
Sastojci za 4 osobe:
- pola bundeve
- 1 glavica luka
- 1 veća šargarepa
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica žutog šećera
- malo ljute mlevene paprike
- malo neutralne pavlake
Priprema:
Očistiti bundevu, iseckati ka komade i staviti u dublju šerpu. Krupno iseći crni luk i šargarepu i dodati bundevi. Zatim doliti vode da ogrezne i kuvati dok šargarepa ne omekša.
Kada je šargarepa mekana dodati kocku za supu i promešati dok se kocka ne sjedini, zatim dodati vrlo malo šećera i promešati. Štapom za mućenje napraviti krem i skloniti sa vatre. Supi dodati u tanjir malo mlevene ljute paprike i po ukusu kisele ili neutralne pavlake.
(Telegraf.rs)