Krem supa od bundeve s prepečenim hlebom

Bundeva je veoma atraktivan sastojak jela - koji možemo da pronađemo u radnjama tokom cele godine...

Sastojci za 4 osobe:

- pola bundeve

- 1 glavica luka

- 1 veća šargarepa

- 1 kocka za supu

- 1 kašičica žutog šećera

- malo ljute mlevene paprike

- malo neutralne pavlake

Priprema:

Očistiti bundevu, iseckati ka komade i staviti u dublju šerpu. Krupno iseći crni luk i šargarepu i dodati bundevi. Zatim doliti vode da ogrezne i kuvati dok šargarepa ne omekša.

Kada je šargarepa mekana dodati  kocku za supu i promešati dok se kocka ne sjedini, zatim dodati vrlo malo šećera i promešati. Štapom za mućenje napraviti krem i skloniti sa vatre. Supi dodati u tanjir malo mlevene ljute paprike i po ukusu kisele ili neutralne pavlake.

(Telegraf.rs)