Italijanska zelena salata sa piletinom
Kombinacija lepih boja i mediteranskih ukusa...
Sastojci:
Sastojci za salatu:
- 1/2 skuvanog pileta
- 2-3 kuvane šargarepe
- 100 g šunke
- 30 g suvog grožđa omekšalog u vodi
- 50 g parmezana - grubo rendanog
- 1/2 manjeg praziluka
- zelena salata
Preliv:
- maslinovo ulje
- limun ili sirće
- so, biber
- začinsko bilje po želji( vlašac, bosiljak , peršun)
Priprema:
Skuvajte polovinu pileta , zajedno s šargarepom kao da kuvate supu. Procedite supu, a pileće meso očistite od kostiju i sitno narežite. Šargarepu narežite na kolutiće. Potopite suvo grožđe u vodu da nabubri i omekša. Narežite šunku na rezanca i operite salatu, a opran praziluk, takođe, isecite na rezanca.
Pripremite preliv za salatu. Maslinovo ulje pomešajte s limunovim sokom, dodajte soli i bibera po želji. Na dno svake porcije složite listove salate, dodajte kuvano meso piletine, oceđeno grožđe i šunku, praziluk, te sve prelijte prelivom, a po vrhu narendajte parmezan. Poslužite hladno, uz domaće maslinovo ulje.
(Telegraf.rs)