Punjeni šampinjoni sa tunjevinom i povrćem

Za laganu i zdravu večeru!

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g šampinjona

- 2 glavice crnog luka

- malo belog luka

- veza peršunovog lista

- 2 konzerve tunjevine

- kriške kačkavalja koliko ima kapica šampinjona

- začin

- beli biber

- origano

- bosiljak

- nana

Priprema:

Šampinjone dobro operite i odvojte kapice od nožica, pa nožice sitno iseckati. Crni i beli luk i peršun iseskati u “secku”. Na malo ulja prodinstati mešavinu crnog, belog luka i peršuna. Dodati začin i biber, sa sitno seckanim nožicama. Malo dinstati sve zajedno, pa dodati tunjevinu iz konzervi (oceđenu od ulja). Sve zajedno promešati i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Dodati bosiljak i nanu (sitno mlevenu).

U poseban sud koji može da ide u rernu poređati kapice i malo ih pospite origanom. Puniti kapice filom i na svaku stavite po jedanu krišku kačkavalja. Peći u rerni oko 30 minuta.

(Telegraf.rs)