Hrskava piletina sa roštilja

Predlog za lep prolećni ručak...

Sastojci za 4 osobe:

- 4 pileća batka sa karabatkom

- marinada sa belim lukom (ulje i beli luk)

- 1 paradajz

- 1 tikvica

- 1 crvena paprika

- 100 g bukovača ili šampinjona

- so

- crni biber

- 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite batke i karabatke, te ih pripremite za pečenje. Piletinu prelijte marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta. Na roštilju prvo ispecite paradajz narezan na kriške, a zatim tikvice, papriku i pečurke. Povrće posolite, pobiberite i začinite maslinovim uljem. Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje. Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja i pomfritom.

(Telegraf.rs)