Meksičke palačinke sa mesom i povrćem
Poseban latino ukus u vašoj kuhinji...
Sastojci za 6 osoba:
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 srednji luk
- 1 veća crvena paprika
- 1 veća zelena paprika
- 400 g gauda sira
- palačinke
- 1 pavlaka za kuvanje
- sok od paradajza
Priprema:
Ispecite palačinke kako to uobičajeno radite. Za ovu količinu fila vam treba oko 12 palačinki.
U dubljem tiganju izdinstaje luk sa mesom, posolite i ostavite da voda ispari. Dodajte zelenu i crvenu papriku izrezanu na kockice. U smesu dodajte jednu kesicu ljutog gril začina i malo pirea od paradajza ili domaćeg soka od paradajza. Dinstajte dok paprika ne omekša i dok ne ispari voda. Dodajte konzervu crvenog pasulja i konzervu kukuruza. Ovom smesom punite palačinke, posipajte sirom i motajte kao sarmice ili ih preklopite na četvrtinu kruga.
Slažite u dublju tepsiju jednu do druge. Pavlaku za kuvanje pomešajte sa sokom od paradajza, malo posolite i prelijte po palačinkama. Odozgo pospite rendanim sirom i pecite na 200 stepeni oko pola sata, dok sir ne postane zlatne boje.
(Telegraf.rs)