Zdrava supa od krompira sa celerom i kiselom pavlakom

Hranljivo jelo, koje se lako priprema...

Sastojci:

- 5 krompira

- 2 srednje šargarepe

- 1 mali celer

- 1 mala kisela pavlaka

- so

- začin

- malo mlevene paprike

- granula belog i crnog luka

Priprema:

Oljuštiti krompir, celer i šargarepu i iseckati ih na sitne kocke. Dodati vode par centimetara iznad povrća i kuvati na jakoj vatri. Kako se šargarepa sporije kuva od krompira, kuvati dok šargarepa ne bude dobro kuvana (toliko da je i viljuškom možemo pasirati). Kada je povrće kuvano, blago ga izgnječite u vodi u kojoj se kuvalo, pa onda štap mikserom umutite fin krem. Ukoliko vam krem dođe gust, slobodno ga možete razrediti vodom koliko već zelite.

Dodajte pavlaku i začine (so, malo mlevene paprike, granule belog luka i vrlo malo granula crnog luka).

(Telegraf.rs)