Zapečene svinjske šnicle sa suvom slaninom

Meka i sočna svinjetina - ručak koji ćete voleti!

Sastojci:

- 1 kg svinjskih šnicli

- 50 g suve slanine

- 2-3 čena belog luka

- po želji povrća (paprike, crni ili praziluk, šargarepe, paradajza)

- po ukusu soli, bibera, suvog začina

- po ukusu ljute tucane paprike

- nekoliko kašika kisele pavlake ili kajmaka

Priprema:

Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji. U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite, dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poredajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trake suve slanine.

Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta, ali bez pokrivanja. Servirajte uz pečurke, povrće, palentu, pire, pirinač - već po želji.

(Telegraf.rs)