Lazanje sa ćuretinom, sirom, povrćem i majčinom dušicom

Još jedan način za ukusne lazanje - jer svi vole italijansku kuhinju!

Sastojci:

- 500 g mlevene ćuretine

- 1 veća glavica crvenog luka

- 1 velika na rezance seckana šargarepa

- 1 mala na rezance rendana tikvica

- 1 kašika sitno seckanog peršuna

- malo ulja

- po želji so, biber, origano, majčina dušica

- 1/2 litra pasiranog paradajza

- 8 dl mleka

- 3 velike kašike brašna

- po želji začin, origano

- 1 paket testa za lazanje koji se ne kuva

- 100 g tvrdog sira za posipanje

Priprema:

Na malo ulja popržite sitno naseckani crveni luk, dodajte mu mlevenu ćuretinu i malo vode pa dinstajte nekoliko minuta. Začinite po ukusu, a zatim dodajte tikvice i šargarepu, te još koju minut prodinstajte. Na samom kraju dodajte naseckani peršun. Na ulju lagano popržite brašno, zalijte mlekom, začinite začinom i origanom i kuvajte uz mešanje dok ne provri. Dno vatrostalne posude premažite s malo ulja, posipajte bešamelom, zatim stavite testo za lazanje. Na testo takođe stavite malo bešamela u tankom sloju, zatim obilno zalijte pasiranim paradajzom, a na to stavite fil od mesa i povrća.

Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav fil i paradajz. Zadnji sloj fila prekrijte testom preko kojeg sipate preostali bešamel i obilno posipajte rendanim sirom. Pecite na 200°C dok sir ne porumeni, a zatim isključite rernu i ostavite lazanje bar još pola sata u njoj.

(Telegraf.rs)