Jordanska rolovana jagnjetina sa suvom slaninom

Probajte ovaj fantastičan specijalitet!

Sastojci:

- 1,5 - 2 kg jagnjećeg ili ovčijeg buta

- 1 manja glavica kelja

- 1 kašika senfa

- 200 g suve slanine

Priprema:

But oprati hladnom vodom, pažljivo izvaditi kosti, i iseći tako da nastane veliki komd za rolovanje. Kelj narezati na tanke trakice i blanširati pa isprati hladnom vodom. Slaninu narezati na tanke trakice, a jagnjetinu premazati senfom sa unutrasnje strane, naređati slaninu, pokriti blanširanim keljom i zarolati. Vežite kuvarskim koncem da se ne otvori. Stavite u posudu za pečenje, ubacite jednu kašiku svinjske masti ili ulja i jednu času vode. Uključite rernu na 180° i pecite sledeća 3 do 4 sata. Ako je jagnjetina onda tri - a za ovčetinu četri.

Kada je meso pečeno, izvadite i rerne, skinite poklopac, pojačajte temperaturu na 250°C i vratite još 5 do 10 minuta, samo da se uhvati korica. Sada izvadite meso iz posude, najbolje u aluminijumsku foliju zamotate i ostavite 10 min da se odmori isecite na kriške i posluzite sa krompirom.

(Telegraf.rs)