Bolonjeze špageti sa rendanim kačkavaljem

Čuvene špagete na vašem stolu - brzo i bez muke...

Sastojci za 6 osoba:

- 500 g mlevenog mesa

- malo ulja

- malo soli, bibera, origana, lorberovog lista i drugi začini po vašem ukusu

- 200 ml paradajz pirea

- malo vode

- 1 pakovanje tankih špageta

- malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom otprilike (2 čase). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po.

Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje (da kečap ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete pa kuvajte oko 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim kačkavaljem odozgo.

(Telegraf.rs)