Knedle sa rendanim kiselim kupusom
Za opraštanje s kiselim kupusom na kraju sezone...
Sastojci:
- 3 srednja krompira
- brašna
- 2 prstohvata soli
- 1 jaje
- 400 g kiselog kupusa rendanog kao za salatu
- po želji malo slaninice
Priprema:
Skuvamo krompir u ljusci, malo ga prohladimo, oljuštimo i zgnječimo. Kiseli kupus operemo i stavimo da se kuva u vodi oko 40 minuta. Za to vreme pravimo knedle. U posudu stavimo brašno, so, krompir i jaje. Zamesimo glatko testo, podelimo na 4 dela i od svakoga napravimo dugački valjak. Izrežemo na veličinu 2 cm i malo pobrašnimo da se nebi lepili jedan za drugi.
U lonac stavimo vodu da ključa i u nju knedle. Kuvaju se toliko dok ne isplivaju na površinu, oko 10 minuta. Kupus ocedimo od viška tečnosti, zamastimo i stavimo da se lagano prodinsta oko 5 minuta, zatim ubacimo kuvane knedle, dobro promešamo i još 10 minuta lagano dinstamo da se sve dobro prožme. Možete poslužiti kao lagan ručak ili služiti uz pečeno meso ili pečenu slaninu.
(Telegraf.rs)