Jednostavna italijanska pica sa paradajzom
Osetite čari italijanske kuhinje!
Sastojci za 2 osobe:
Testo:
- 1.5 šolja brašna
- 2 kašičice soli
- 1.5 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- voda
Fil:
- 1 crveni paradajz
- 1 narandžasti paradajz
- 6 kašika pica sosa ili pica kečapa
- 1 kašika peršuna ili bosiljka, sitno seckano
- 4 šampinjona
- 150 g mocarele, isečene na krugove
- 50 g mocarele, sitno izrendane
Priprema:
Testo:
Rastopiti kvasac u malo vode. Pomešati sve sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti sat vremena da nadođe. Testo oklagijom razvući da bude okruglog oblika, veličine tepsije za picu.
Fil:
Paradajz i 150 g mocarele iseći na krugove. Šampinjone iseći na listiće, a 50 g mocarele sitno izrendati.
Na testo staviti 6 kašika pica sosa. Po rubu testa ređati krug crvenog paradajza, krug mocarele, krug narandžastog paradajza. Ponavljati postupak dok se ne napravi pun krug. U sredinu posuti rendanu mocarelu i poređati šampinjone. Na kraju posuti peršunom ili bosiljkom. Rub testa premazati maslinovim uljem. Peći na 230°C, 20-25 minuta.
(Telegraf.rs)