Jednostavna italijanska pica sa paradajzom

Osetite čari italijanske kuhinje!

Sastojci za 2 osobe:

Testo:

- 1.5 šolja brašna

- 2 kašičice soli

- 1.5 kašičica suvog kvasca

- 1 kašičica maslinovog ulja

- voda

Fil:

- 1 crveni paradajz

- 1 narandžasti paradajz

- 6 kašika pica sosa ili pica kečapa

- 1 kašika peršuna ili bosiljka, sitno seckano

- 4 šampinjona

- 150 g mocarele, isečene na krugove

- 50 g mocarele, sitno izrendane

Priprema:

Testo:

Rastopiti kvasac u malo vode. Pomešati sve sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti sat vremena da nadođe. Testo oklagijom razvući da bude okruglog oblika, veličine tepsije za picu.

Fil:

Paradajz i 150 g mocarele iseći na krugove. Šampinjone iseći na listiće, a 50 g mocarele sitno izrendati.

Na testo staviti 6 kašika pica sosa. Po rubu testa ređati krug crvenog paradajza, krug mocarele, krug narandžastog paradajza. Ponavljati postupak dok se ne napravi pun krug. U sredinu posuti rendanu mocarelu i poređati šampinjone. Na kraju posuti peršunom ili bosiljkom. Rub testa premazati maslinovim uljem. Peći na 230°C, 20-25 minuta.

(Telegraf.rs)