Tart sa slaninom i povrćem

Sjajna večera uz čašu vina!

Sastojci za 4 osobe:

- 100 g luka

- 2 čena belog luka

- 50 g slanine ili šunke

- 300 g tikvica

- 50 g sira gaude ili ementalera

- 80 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- 3 jaja

- začini (so i biber)

Priprema:

Sve sastojke iseckati (luk, beli luk, slaninu), a tikvice i sir izrendati. Slaninu ispržiti na tiganju bez dodatka masnoće. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, jajima i sirom, te dodati so i biber. Sve dobro izmešati viljuškom i u tu smesu s brašnom i jajima dodati isprženu slaninu i seckano povrće. Okrugli kalup (22 cm) premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu, poravnati i poravnati odozgo. Peći u zagrejanoj

rerni na 180°C, 30 - 35 minuta dok odozgo ne dobije svetlo smeđu bolju.

Prednost ovog tarta je u tome sto možete menjati povrće i meso po vašoj želji. Slaninu možete zameniti sa dimljenom, kuvanom ili presovanom šunkom, mlevenim mesom, piletinom, ćuretinom itd. Luk možete zameniti sa prazilukom, tikvice šargarepom, karfiolom ili brokolijem.

(Telegraf.rs)