Rižoto sa piletinom i šampinjonima

Rižoto - najbrži i omiljeni ručak iz italijanske kuhinje...

Sastojci za  3 osobe:

- 250 g pirinča

- 1 glavica luka

- 200 g šampinjona

- 200 g piletine

- mrvica mlevenog šafrana

- kašičica crvene paprike

- kašičica soli

- pola male kockice maslaca

- rendani parmezan

Priprema:

Piletinu narezati na kockice i pržiti u tiganju dok ne porumeni. U drugom tiganju prodinstati posoljeni naseckani luk. Kad postane staklast dodati crvenu papriku- slatku ili ljutu, kako ko voli. Ubaciti šampinjone narezane na kockice u luk i dinstati sve dok se voda koju su pustili ne povuče. Dodati meso, zaliti sa malo supe i pustiti da još malo prokrčka.

Odvojeno skuvati pirinač "al dente" i procediti. Dodati pirinač mesu i pečurkama, dodati šafran i maslac, promešati, poklopiti i ostaviti 5-10 minuta da odstoji. Posuti parmezanom i poslužiti.

(Telegraf.rs)