Reš pečeno pile sa ruzmarinom
Mi vam ovo predlažemo za porodični, nedeljni ručak...
Sastojci:
- ¼ čaše putera
- 3 čena belog luka, sitno seckanog
- 2 kašike svežeg ruzmarina, sitno seckanog
- prstohvat tucane crvene paprika - ljute
- soli i sveže samlevenog bibera
- 1 celo pile (oko 1,5 -1,6 kg)
- 4-5 grančica ruzmarina
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U duboki tanjir pomešajte omekšani puter, iseckan ruzmarin, beli luk, tucane crvene paprike, so i crni biber. Oprano pile, dobro obrišite papirnom krpom. Namažite celo pile i unutrašnjost stomaka sa spremljenim puterom. Napunite pile sa limunom, lukom i grančicama ruzmarina. Zatvorite stomak čačkalicom, a noge vežite kuhinskim koncem. Krilca stavite ispod pileta, a ako ne znate kako, zavežite ih koncem da pri pečenju ne izgore.
U tiganj sa rešetkom, naspite času-dve vode. Stavite pile na rešetku i lagano ga prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, pa posle pečenja poslužite sa pečenim krompirom i svežim ruzmarinom.
(Telegraf.rs)