Svinjski file u krem sosu s pečurkama
Kremasto i sočno - za sjajan ručak!
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g svinjskog filea
- 150 g sira
- 4 kriške pršute
- 150 g pečuraka
- 30 g maslaca
- 3 dl pavlake za kuvanje
- 1,5 dl belog vina
- 1 kašika začina
- 1 male kašičice origana
- malo ruzmarina
- malo soli i bibera
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Dva cela svinjska filea iseći na četiri dela, tako da svaki deo bude oko 200 g. Tako isečene filee zaseći uzduž, ali ne do kraja, pa unutra premazati sa sirom i staviti krišku pršute. Spojiti krajeve čačkalicom ili šašiti koncem. Začiniti meso i staviti da se prži u tiganju sa otopljenim maslacem.
Kada filei dobiju rumenu boju sa svih strana, prebaciti meso u jednu šerpu, dodati pavlaku, pečurke i ostale začine pa pustiti da se dinsta 30 minuta. Dodavati po malo vina, a na kraju i peršun. Služiti sa prilogom koji vam se najviše dopada uz neku salatu.
(Telegraf.rs)