Hleb od kukuruznog brašna na starinski način

Osetite miris bakine kuhinje...

Sastojci:

- svež kvasac

- 2 šolje kukuruznog brašna

- 4 šolje pšeničnog brašna

- 2 šolje mlake vode

- 1 šolja mlakog mleka

- 1 kašičica šećera

- malo soli

- 3 kašike ulja

Priprema:

Kvasac rastvoriti u toploj vodi. Pomešati obe vrste brašna sa solju, dodati mleko, rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste, ponovo premesiti i opet ostaviti da naraste. Kada je naraslo, staviti na pobrašnjenu dasku i umesiti ga u obliku lopte ili valjka u zavisnosti od oblika kalupa za pečenje.

Kalup za pečenje namazati uljem i staviti testo u njega. Ostaviti prekriveno krpom da nadođe još 20 min i peći ga na 250°C oko 50 minuta.

(Telegraf.rs)