Kiš sa spanaćem i mladim sirom

Ukus Francuske kuhinje za doručak ili večeru...

Sastojci:

Za testo:

- 250 g brašna

- 125 g putera

- jedno žumance

- brašno za radnu površinu

Za fil:

- 400 g spanaća (skuvanog)

- 150 g mladog kravljeg sira

- 3 jajeta

- 150 ml mleka

- malo belog luka

- ulje

- prstohvat origana

- so

Priprema:

Brašno pomešajte sa puterom, žumancetom, malo soli, i par kašika hladne vode. Testo oblikujte u kuglu, umotajte u streč foliju i stavite u frižider na 30 min. Spanać koji ste skuvali i kupnije isekli dobro iscedite. Dodajte mu luk, jaja, mleko, origano i sir. Sve dobro izmešajte i malo posolite.

Testo razvucite, ali ne previše tanko i njime obložite kalup prečnika 24 cm (kalup treba da ima ivice). Dno izbockajte viljuškom, sipajte pripremljen fil i ispecite.

(Telegraf.rs)