Empanade - još jedan neodoljivi ukus španske kuhinje

Latino-ukus koji ćete voleti!

Sastojci:

- 2 šoljice brašna

- ½ kašičice soli

- malo šećera

- 1 žumance

- ½  šoljice vode

Fil:

-  luk

- mlevena svinjetina

- crvena paprika

- ljuti feferoni

- paradajz sos

- beli luk

Priprema:

Za testo:

Izmešajte brašno, so i šećer i u sredini napravite rupu u koju dodate žumance i vodu. Mesite dok testo ne bude meko i glatko. Premažite uljem i ostavite da odstoji oko 40 min. Testo razvijte i čašom oblikujte krugove koje punite filom, preklopite i pritisnete ivice viljuškom. Posle toga možete ih staviti u tepsiju, premazati ih maslacem i peći dok ne porumene.

Za fil:

Propržite luk, meso, papriku, feferone i beli luk. Zalijte paradajz sosom i kratko prodinstajte. Ako je preretko dodajte malo gustina. Fil možete praviti i po svojoj želji i ukusu, od šunke i sira do spanaća. Poslužite dok su tople uz sos po izboru.

(Telegraf.rs)