Prelepe tortilje sa junećim mlevenim mesom i sirom

Najjednostavnija moguća priprema ručka!

Sastojci  2 osobe:

- 4 pšenične tortilje

- 250 g mlevene junetine

- 1 glavica luka, isečana na rebarca

- ½ crvene paprike, isečene na štapiće

- ½ zelene paprike, isečene na kriške

- 2 paradajza, isečena na kriške

- 200 g rendanog sira

- suncokretovo ulje

- morska so

- kari

- sveže mleveni crni biber

- 1 goveđa kocka

Priprema:

Na zagrejanom ulju pržiti luk i papriku 5 minuta. Dodati meso, goveđu kocku, biber i nastaviti prženje još 5 minuta. Sipati kari, i nakon 5 minuta skloniti sa vatre. Na teflonskom tiganju dobro zagrejati tortilju, posuti je rendanim sirom, dodati pola količine mesa i nekoliko kriški paradajza, završiti sirom i poklotiti drugom tortiljom, takode dobro zagrejanom.

Ovaj postupak ponoviti još jednom. Posle toga zapeći u rerni (ili tiganju obostrano) vrlo kratko, par minuta, tek da se sir otopi, pa poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu.

(Telegraf.rs)