Prelepe tortilje sa junećim mlevenim mesom i sirom
Najjednostavnija moguća priprema ručka!
Sastojci 2 osobe:
- 4 pšenične tortilje
- 250 g mlevene junetine
- 1 glavica luka, isečana na rebarca
- ½ crvene paprike, isečene na štapiće
- ½ zelene paprike, isečene na kriške
- 2 paradajza, isečena na kriške
- 200 g rendanog sira
- suncokretovo ulje
- morska so
- kari
- sveže mleveni crni biber
- 1 goveđa kocka
Priprema:
Na zagrejanom ulju pržiti luk i papriku 5 minuta. Dodati meso, goveđu kocku, biber i nastaviti prženje još 5 minuta. Sipati kari, i nakon 5 minuta skloniti sa vatre. Na teflonskom tiganju dobro zagrejati tortilju, posuti je rendanim sirom, dodati pola količine mesa i nekoliko kriški paradajza, završiti sirom i poklotiti drugom tortiljom, takode dobro zagrejanom.
Ovaj postupak ponoviti još jednom. Posle toga zapeći u rerni (ili tiganju obostrano) vrlo kratko, par minuta, tek da se sir otopi, pa poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu.
(Telegraf.rs)