Pikantni "taco" sa povrćem i mesom
Ako volite meksičku kuhinju, uživaćete u obilju ukusa!
Sastojci:
- 100 g luka
- 2 kašike ulja
- 350 g mlevene teletine
- 3 kašičice začina
- 1 seckan paradajz
- 300 g crvene i žute sveže paprika
- 100 g crvenog pasulja
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 8 tortilja
Priprema:
Luk sitno naseckajte i kratko propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, kašičicu začina i dinstajte zalivajući vodom oko 15 minuta. Nakon toga dodajte seckani paradajz, papriku narezanu na kockice i nastavite dinstati još oko 15 minuta. Pri kraju dinstanja umešajte kuvani pasulj, kukuruz šećerac, preostali začin i peršun.
Tortilje zagrejte u rerni. Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike fila, preklopite ih i poslužite. Hladne tortilje možete nafilovati pa ih staviti u rernu zagrejanu na 130°C, 3-5 minuta.
(Telegraf.rs)