Pileće belo meso u slatko – ljutom sosu

Sočne piletine nikad dosta!

Sastojci:

- 500 g pilećeg belog mesa

- 2 veće glavice crnog luka

- 2 kašičice šećera

- 1 kašičica aleve paprike ljute

- 1 kašičica tucane paprike ljute

- 2 pune male kašičice začina

- biber

- 2 zelene paprika

- 2 crvene paprike

- 3 paradajza

Priprema:

Luk sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju, pa dodati šećer i karamelizovati luk sa šećerom, a zatim dodati i piletinu iseckanu na kockice. Pržiti dok piletina ne dobije lepu rumenu boju, i u ovo sipati sitno iseckane paprike i još pržiti.

Dodati pasirani ili sitno iseckani paradajz i malo vode, ako je gusto, a zatim i začine u količini po želji u zavisnosti, koliko volite ljuto. Sve lepo ukrčkati i služiti uz salatu, hleb, sireve, a lepo ide i uz testeninu ili pire krompir.

(Telegraf.rs)