Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?
Ovo su neki od odgovora...
Svako jelo je posebna priča i nije lako odabrati perfektan sir. Zato se najčešće i prate recepti.
Ali, ako u receptu ne piše ništa - neka osnovna pravila ipak postoje i mogu da vam pomognu u odabiru...
Parmezan:
- Ovoj vrsti sira treba dodati malo pavlake, jer se posle zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak. Dodaje se u rižoto, koji tokom kuvanja takođe treba da ostane kremast.
Ementaler:
- To je veoma mastan sir, koji se topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo. Ima intenzivan ukus.
Mocarela:
- Kada se zapeče, dobije izuzetno lep ukus. Topi se tokom termičke obrade i ima blag, delikatan ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)