Kako se peku sitni kolači?

Dobro je znati nekoliko načelnih principa...

Ako u recpetu nije napisana temperetura na kojoj se peku kolačići - ništa strašno. POstoje neke opšta pravila kojih možete da se držite...

- Sitni kolači se najčešće peku na temperaturi od 180°C do 200°C.

- Izuzetak su princes-krofne i kolači od lisnatog testa, kao što su paštetice, salčići i slično, koje se moraju staviti u zagrejanu rernu i to na 250°C.

- Isto tako, kiflice od oraha i puslice od belanaca, kao i ostali kolači, koje treba više sušiti nego peći, stavljaju se u rernu zagrejanu na 100 do 150°C.

Ono što je zgodno kod ovakvih kolača je što su mali i ima ih puno, pa kad pomislite da su gotovi - lako to možete da proverite: jednostavno pojedite jedan!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)