Špagete sa parmezanom, šampinjonima i pečenicom
Začinite ih bosiljkom, jer su takve špagete još ukusnije...
Sastojci:
- 200 g špageta
- 350 g svežih šampinjona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so
- beli biber,crni biber
- majoran
- 2-3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- malo maslinovog ulja
- parmezan
- bosiljak
- 100 g pečenice
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo vode par minuta da smekša . Kada voda ispari dodajte malo maslinovog ulja. Šampinjone operite i u blenderu iseckajte najsitnije što možete. Dodajte ih luku i zajedno prodinstjte još 10-ak minuta. Kada je isparila voda sipajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte so, majoran, bosiljak, beli i crni biber i sitno iseckan beli luk. Pečenicu iseckajte na sitne kockice i posebno propržite bez masnoće, tek da promene boju, zatim dodajte smesi. Kuvane špagete prelijte ovom smesom i pospite parmezanom, pa poslužite.
(Telegraf.rs)