Špagete sa parmezanom, šampinjonima i pečenicom

Začinite ih bosiljkom, jer su takve špagete još ukusnije...

Sastojci:

- 200 g špageta

- 350 g svežih šampinjona

- 250 ml pavlake za kuvanje

- so

- beli biber,crni biber

- majoran

- 2-3 čena belog luka

- 1 glavica crnog luka

- malo maslinovog ulja

- parmezan

- bosiljak

- 100 g pečenice

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo vode par minuta da smekša . Kada voda ispari dodajte malo maslinovog ulja. Šampinjone operite i u blenderu iseckajte najsitnije što možete. Dodajte ih luku i zajedno prodinstjte još 10-ak minuta. Kada je isparila voda sipajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte so, majoran, bosiljak, beli i crni biber i sitno iseckan beli luk. Pečenicu iseckajte na sitne kockice i posebno propržite bez masnoće, tek da promene boju, zatim dodajte smesi. Kuvane špagete prelijte ovom smesom i pospite parmezanom, pa poslužite.

(Telegraf.rs)